۰

تکثیر ماهیان خاویاری در ۲۰ استان

اقتصادتهران: رئیس سازمان شیلات ایران از تکثیر و پرورش انواع ماهیان خاویاری برای حفظ ذخایر ژنتیک در ۲۰ استان خبر داد و گفت: اکنون ۱۱۶ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور فعال است که بزرگترین آن در منطقه ساری قرار دارد.

حسن صالحی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پس از فروپاشی شوروی سابق، گونه های ارزشمند ماهیان خاویاری دریای خزر دچار آسیب جدی شدند که ما از سال ۱۳۷۸ حفظ این ذخایر را در دستور کار خود قرار دادیم.

وی اضافه کرد: به طوری که این گونه از آبزیان به دلیل تنوع آب و هوایی کشور اکنون در ۲۰ استان شمالی، جنوبی، غربی و شرقی همانند بندرعباس، دزفول و حتی قم قابل تکثیر و پرورش هستند و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی از ایجاد بازار خاویاری در منطقه ساری که بزرگترین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری جهان به شمار می رود، خبر داد و اظهار داشت: برای ایجاد این مزرعه پرورشی تاکنون ۷۰ میلیارد تومان آورده بخش خصوصی و ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات دولتی تخصیص یافته است و ۸۰ متخصص در سطح دکتری در این بخش فعالیت دارند.

صالحی تصریح کرد: اکنون برنامه تکثیر و تولید ماهیان خاویاری را با روش های پرورش ماهی در قفس در دریا در دستور کار داریم که اجرای آزمایشی آن آغاز شده و می تواند در فرآیند تولید و کیفیت آن تاثیر بسزایی داشته باشد.

معاون وزیر جهادکشاورزی تولید ماهیان خاویاری پرورشی را امسال پنج تن پیش بینی کرد که تاکنون چهار تن از این محصولات تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شده است.

وی وضعیت تولید گوشت ماهیان خاویاری را مناسب دانست و گفت: ۲ سال پیش در بندرعباس گونه ارزشمند فیل ماهی خاویاری در چرخه تولید قرار گرفت که به دلیل شرایط آب و هوایی در همین مدت زمان وزن این ماهی ها به ۱۲ کیلوگرم رسید.

صالحی افزود: اکنون مراکز فرآوری خاویار ایران دارای کد اتحادیه اروپا هستند؛ بیشتر این واحدهای فرآوری در استان های شمالی کشور مستقرند که با گسترش این واحدها در سراسر کشور شرایط فراوری و بسته بندی در استان های دیگر نیز تسهیل خواهد یافت.

وی کیفیت خاویار ماهیان پرورشی را کمتر از خاویار دریایی ندانست و اظهارداشت: کیفیت خاویار به گذراندن مراحل پایانی عمر ماهیان خاویاری در هوا و آب سرد مربوط می شود به شکلی که برداشت ماهیان خاویاری در اواخر سال به ویژه بهمن ماه از کیفیت بهتری نسبت به ماه های دیگر سال برخوردار است.

رئیس سازمان شیلات ایران خاویار ایرانی را از لحاظ کیفیت، طعم و شکل نسبت به دیگر کشورهای حاشیه دریای خزر در جهان مطلوب تر دانست و ادامه داد: به همین منظور دولت دوازدهم توانست نشان تجاری (برند) خاویار ایران را در سازمان جهانی مالکیت فکری به ثبت برساند.

رفتن به منبع
Author: asgari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پورتال خبری تیر , اخبار را لحظه ای و به سبک توییتری ( کوتاه) منتشر میکند.
تیر بخش های دیگری هم دارد ؛
صفحه نخست روزنامه های ایران | اخبار داغ امروز | رصد شبکه اجتماعی
اخبار سیاسی | اخبار اقتصادی | اخبار ورزشی | اخبار فرهنگی | اخبار هنری | حوادث

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *